353. Dönem Sonu Ek Sınavları (Sorumluluk) Hk. (Ek Sınav Tarihleri: 5-11 Şubat 2024

353. Dönem Sonu Ek Sınavları (Sorumluluk) Hk.

(Ek Sınav Tarihleri: 5-11 Şubat 2024)

2020/1 sayılı Genelge’ye göre yüz yüze eğitim alan dersleri için ek sınavlar yılda iki defa dönem sonlarında yapılmaktadır.

Genelge’nin ilgili maddesi:

"7) Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi öğrencileri için; devamsızlık hariç başarısız olduğu her yüz yüze eğitim dersinden dönem sonlarında sınav yapılır. Bu sınavlar, örgün ortaöğretim kurumlarının sorumluluk sınavlarıyla ilgili mevzuata uygun olarak gerçekleştirilir.”

Bu sınavlar; eğitim öğretim yılı ikinci dönem yüz yüze eğitim derslerinin başladığı ilk hafta ve yüz yüze eğitim derslerinin bittiği tarihi takip eden iki hafta içinde yapılır.

* Ek sınavlara; hiç alınmayan ya da devamsızlıktan başarısız olunan derslerden girilemez.

* Ek sınavlarda: Öğrencilik durumu “aktif, donuk, silik” durumundaki tüm öğrenciler; sınavların yapıldığı tarih itibarıyla son dönem dâhil (2023/1 dönem) önceki tüm dönemlerde devam edip başarısız oldukları bütün yüz yüze eğitim alan ders/derslerinden girebileceklerdir. Yani öğrencilik durumu aktif olmayan öğrencilerde ek sınavlara alınabilir.

* Yüz yüze eğitim kurumları tarafından şartları tutan, öğrencilik durumu “aktif, donuk, silik” durumundaki tüm öğrencilere bilgilendirme ve duyuru yapılacaktır.

* Ek sınavlar için; şartları tutup sınavlara girmek isteyen öğrencilerden dilekçe ile başvuru yapmaları istenecektir.

* 2023/1 Dönem ek sınavları; ikinci dönem derslerin başladığı tarihi takip eden bir hafta içinde yapılacaktır. (05.02.2024 – 11.02.2024 tarihleri içinde)

* Ek sınav sonuçları; sınavların bitiminden itibaren 5 iş günü içinde Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim Sistemine sistemde DERS DURUMU ekranından "EK SINAV" seçilerek girilecektir.

* Ek sınavlardan 45 ve üzeri puan alan öğrenciler başarı sayılır.

* Ek sınav sonuçları sisteme girildikten sonra öğrenci yüz yüze eğitim alan derslerini tamamlamış ise YÜZ YÜZE EĞİTİMİNİ TAMAMLADI MI kutucuğu işaretlenmelidir.

01.02.2024 62

01-02-2024

Adres:
Yeni Mahalle 3. Çevre Yolu 26343. Sk. No 1 Merkez ADIYAMAN OKULUMUZ DUMLUPINAR MTAL DE HİZMET VERMEKTEDİR